Standarde pentru incaltamintea de protectie

Standarde pentru incaltamintea de protectie

Toata încălțămintea de protectie trebuie să îndeplinească standardele minime de siguranță stabilite de Organizația Internațională de Standardizare (ISO). Standardul actual pentru încălțăminte de siguranță în toată Europa (EN) este EN ISO 20345: 2011. Acesta a fost actualizat în 2011 pentru a fi mai strict.

Conform acestui standard, toata încălțămintea de siguranță trebuie să aibă acum protecție împotriva degetelor de la picioare împotriva unui impact de 200 Jouli. Aceasta este cantitatea de energie pe care regiunea degetelor o poate absorbi înainte de rupere. Toate produsele noi trebuie să fie fabricate și certificate conform EN ISO 20345: 2011.

Orice produs certificat conform oricărei versiuni anterioare a standardului (2004; 2007) a trebuit să fie recertificat.

SB - Cerințe de bază pentru încălțăminte de siguranță cu capac de vârf rezistent la un impact de 200 Jouli
S1 - Cerințe de bază ale SB + Zona închisă a călcâiului, Absorbția energiei în zona scaunului, Proprietăți antistatice, Rezistența la păcură.
S1P - S1 standard plus rezistență la penetrare (talpă intermediară din oțel sau compozit) (P)
S2 - S1 standard plus rezistență la penetrarea și absorbția apei
S3 - S2 standard plus rezistență la penetrare, talpă încastrată
S4 - S1 standard plus partea superioară din polimer / cauciuc complet turnată, făcându-le impermeabile și rezistente la scurgeri.
S5 - S4 standard plus rezistență la pătrunderea talpii intermediare

Evaluari de rezistenta la alunecare

Încălțămintea care a trecut testele pentru rezistența la alunecare va avea, de asemenea, unul dintre următoarele coduri:
SR - Testat pe plăci ceramice umezite cu laurilsulfat de sodiu (o soluție de săpun diluată)
SRB - Testat pe oțel cu glicerol
SRC - Testat în condiții SRA și SRB

Simboluri suplimentare

P - Rezistență la penetrare
C - Conductiv
A - Antistatic
I - Încălțăminte izolatoare de electricitate
WR - Rezistență la apă
M - Protecție metatarsiană
AN - Protecția gleznei
CR - Partea superioară rezistentă la tăiere
WRU - Pătrunderea apei și absorbția apei in partea superioară
HRO - Rezistență talpă la contact fierbinte

Grad de protecție a degetelor (SB)

De ce să porți cizme cu bombeu din oțel? Ei bine, pur și simplu pentru că degetele de la picioare sunt o parte extrem de valoroasă a corpului tău și este deosebit de important să le protejezi atunci când lucrezi intr-un loc plin de obiecte ascuțite și grele. După cum s-a menționat mai sus, cizmele ar trebui să poată rezista la cel puțin 200 de jouli și trebuie să fie capabile să reziste la o greutate statics de peste 1 tona. 

Grad de protecție antistatică (A)

Factorii climatici, îmbrăcămintea și materialele din jur pot cauza o acumulare mare de sarcină electrostatica în corpul dumneavoastră. Unele materiale din încălțăminte pot izola cu succes corpul, evitand descarcarea electrostatica. Atunci când atingi ceva, încărcătura se va descarca din corpul tău, provocând o scânteie și șocuri incomode. Încălțămintea cu proprietăți antistatice va reduce semnificativ acest efect.
 

Grad de protecție împotriva penetrării talpii intermediare (P)

Obiectele ascuțite la locul de munca reprezintă un risc imens. Protecția împotriva pătrunderii tălpii interioare protejează împotriva cuielor și a altor obiecte ascuțite. Pentru a îndeplini acest standard, încălțămintea trebuie să fie capabilă să reziste la o forță de penetrare de 1100 Newtoni. Protecția pentru talpă intermediară poate fi implementată prin câteva metode, inclusiv o inserție din oțel inoxidabil sau aluminiu în interiorul tălpii sau un branț din Kevlar. Soluțiile de kevlar și aluminiu sunt cele mai ușoare și mai flexibile și acoperă cea mai mare parte a piciorului. Mai mult, Kevlar oferă o izolație termică mai mare.

 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00-17:00

037 123 7000 contact@echipam.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!