<<< Nu vindem persoanelor fizice! >>>

Sfaturi pentru alegerea încălțămintei de protectie ideale

Sfaturi pentru alegerea încălțămintei de protectie ideale
Modificările legislației din ultimii doi ani au obligat angajatorii să furnizeze echipament de protecție individuală, inclusiv încălțăminte de protectie angajaților lor. Dar cu atât de multe tipuri diferite de încălțăminte de protecție disponibile în zilele noastre, a afla care este nevoia fiecarui individ și ce produse îndeplinesc cerințele lucrătorilor, in functie de sarcinile implicate, poate fi chiar dificil. Încălțămintea de protecție poate veni într-o mare varietate de descrieri a tălpii, cum ar fi „performanță excelentă la aderență” sau „rezistență îmbunătățită la alunecare”. Adesea, încălțămintea poate fi descrisă doar ca rezistentă la alunecare, fără nicio descriere suplimentară a condițiilor pentru care este cea mai potrivită.

Încălțăminte de protectie este disponibilă într-o varietate de tipuri și stiluri, inclusiv cizme de protectie. Acestea încorporează capace din oțel și alte caracteristici ce confera siguranță, cum ar fi tălpile rezistente la intepaturi, tălpile rezistente la alunecare și izolația împotriva frigului și căldurii. Ghetele cu protectie din oțel sunt mai grele decât așa-numitul omolog de încălțăminte compozit. Un alt tip popular de încălțăminte de protectie sunt cizmele de protectie din piele, care sunt considerate numarul 1 in domeniul încălțămintei de uz industrial. Aceste cizme de protectie au fost utilizate în mod obișnuit pe platformele petroliere, dar în zilele noastre, utilizarea lor a devenit omniprezentă pentru aproape orice tip de activitate. Și, în cele din urmă, veți găsi cizmele de protectie, care sunt de obicei din cauciuc și sunt ideale pentru lucrul în condiții umede și locuri de muncă în care încălțămintea trebuie dezinfectată și spălată din motive de igienă, cum ar fi industria chimică și alimentară.

Gradul de protectie al incaltamintei de lucru

Încălțămintea de lucru poartă de obicei un cod simplu de 2-3 litere care definește standardele sale de siguranță, pentru o selecție mai ușoară. De obicei, acest lucru începe cu un S - 200 J (joule) pentru protectia degetelor de la picioare și mai rar P, ce corespunde valorii de 100 J, pentru protectia degetelor de la picioare. Alte proprietăți includ protecția oferita de talpă, antistatică, conductivă, izolarea împotriva frigului sau căldurii, rezistența talpii la contactul la cald, proprietățile de absorbție a energiei și rezistența la apă.

Accidentele sunt costisitoare - există multe costuri ascunse și neasigurate. Cu încălțămintea de protectie potrivita, ca in cazul oricarui produs de calitate, aveți ocazia de a obține ceea ce plătiți. Asigurați-vă că achizitionati încălțăminte de protectie care va face treaba - aceasta nu va fi neapărat cea mai ieftină. Dar poate fi mai confortabila sau mai atractiva, in acest fel va asigurati ca personalul va fi multumit si va purta echipamentul de protectie cu placere.

Specificați suprafețele principale și contaminanții care cauzează riscuri de alunecare la locul de muncă și solicitați sfatul furnizorului cu privire la încălțăminte adecvată.

Unele modele pot fi, în general, rezistente la alunecare ar putea să nu fie potrivite în anumite condiții specifice. De exemplu, încălțămintea care funcționează bine pe teren umed ar putea să nu fie potrivită pe suprafețele uleioase sau acolo unde există scurgeri de alimente lipicioase.

Caracteristicile de siguranță ale încălțămintei, inclusiv rezistența la alunecare, sunt testate conform unui set de standarde europene de testare scrise în EN ISO 20344: 2004 (A1: 2007). Încălțămintea care a trecut testul EN pentru rezistența la alunecare va fi marcată cu unul dintre următoarele coduri: SRA, SRB sau SRC.

Codurile indică faptul că încălțămintea a îndeplinit cerințele specificate atunci când a fost testată după cum urmează:

SRA - testat pe plăci ceramice umezite cu soluție de săpun diluat;
SRB - testat pe oțel neted cu glicerol;
SRC - testat în ambele condiții de mai sus.

Suport clienti Luni-Vineri 09:00-17:00

0728 154 000 contact@echipam.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!