<<< Nu vindem persoanelor fizice! >>>

Siguranța în construcții pe timp de iarnă

Siguranța în construcții pe timp de iarnă
Toti, cei care lucram in domeniul constructiilor, stim ca o constructie nu dureaza putin si necesita un timp de lucru fara pauze. Indiferent dacă este vorba de inspectarea podurilor pentru siguranță, de repararea gropilor, de îngroparea cablurilor sau de ridicarea unei clădiri noi, construcția are loc pe tot parcursul anului și în toate tipurile de condiții atmosferice. Siguranța continuă a muncitorilor trebuie să fie o preocupare primordiala pentru managerii de șantier.


Monitorizați condițiile atmosferice

Lucrul la temperaturi reci prezintă mai multe riscuri de siguranță pe care trebuie să le combateti activ pentru a le reduce. Aceasta începe cu urmărirea condițiilor meteorologice și știind ce să facem atunci când lucrurile se schimbă in rau. De exemplu, dacă temperatura în aer liber este cuprinsă între -17C - -20C, este posibil să suferiti degerături în doar 10 minute sau mai puțin. Chiar și temperaturile relativ calde de până la -12C pot produce degerături în 30 de minute sau mai puțin. Managerii de santier ar trebui să știe la ce condiții să se aștepte în fiecare zi la fața locului. Ar trebui să aibă o modalitate eficientă de a răspândi vestea echipajului despre condițiile de la sol pe parcursul zilei.


Instruieste lucratorii cu privire la echipamentul de protectie adecvat pentru sezonul rece

Evitarea degerăturilor și a hipotermiei este esentiala, de aceea insistati pentru purtarea echipamentului adecvat. Hipotermia este o afecțiune în care corpul pierde căldura mai repede decât o poate produce. Conform statisticilor, hipotermia și expunerea la temperaturi scăzute duc la un număr mai mare de decese pe an decât expunerea la excesul de căldură. Știind cum arată îmbrăcămintea pentru lucrul in condiții de siguranță pe timpul iernii ar trebui să facă parte din pregătirea și cultura companiei sau a echipajului. Angajații trebuie să dețină și să știe când să poarte sau să evite anumite articole vestimentare.
  • Purtați mai multe straturi de imbracaminte pentru a ține cont, cu usurinta, de schimbările de temperatură și de vânt.
  • Evitați îmbrăcămintea mulata, deoarece aceasta inhibă fluxul sanguin în tot corpul.
  • În condițiile în care sunt posibile degeraturile, gura, gâtul și fața ar trebui acoperite cu un articol vestimentar care să nu afecteze vizibilitatea.
  • Caciula este obligatorie deoarece o mare cantitate de căldură părăsește corpul prin zona capului.
  • Ochelarii anti-ceață păstrează vizibilitatea în condiții de vânt.
  • Nu va dura mult până când degetele de la picioare și picioarele umede vor ceda la degerături. Cizmele impermeabile, ideal cu căptușeli detașabile din lână, ar trebui să fie obligatorii.
  • Mănușile de lucru izolate mențin mâinile și degetele calde, fără a afecta dexteritatea.


Pregătiți santierul în mod corespunzător pentru a evita alunecările și căderile

Mersul de la un capăt la altul al șantierului poate fi riscant atunci când nu se iau măsurile de precauție adecvate. Cand apare zăpada și ploaia înghețată exista un risc major de producere a accidentelor. Este necesara inlăturarea zăpezii și a gheții de îndată ce începe să se acumuleze și răspândirea nisipului pe suprafețele de mers pentru o tracțiune suplimentară.


Verificați starea vehiculelor și inspectați echipamentul de lucru

Lucrul se poate face prin rotatie si se folosesc adaposturi pentru incalzire. Chiar dacă faceți tot posibilul pentru a lua toate măsurile de precauție, stresul cauzat de temperaturile negative se poate instala rapid. Multe santiere folosesc încălzitoare portabile și se servesc băuturi calde.

Suport clienti Luni-Vineri 09:00-17:00

0728 154 000 contact@echipam.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!