<<< Nu vindem persoanelor fizice! >>>

Echipamentul de protectie pentru constructii pe timp de vara

Echipamentul de protectie pentru constructii pe timp de vara

Când ieși afară în prima zi frumoasă de primăvară, soarele s-ar putea simți ca cel mai bun prieten regasit, dar când lucrezi din greu la mijlocul lunii august, soarele poate deveni rapid cel mai periculos inamic al tău.  Ar fi bine să te pregătești serios cand vine vorba de lucru direct in razele soarelui.

Aici intră in scena îmbrăcămintea cu rol de protecție solară. Când vă aflați la locul de muncă într-un mediu cald și însorit, această îmbrăcăminte este concepută pentru a vă proteja de efectele dure pe care soarele le poate avea asupra corpului. Imbracamintea cu plasă de răcire, protecție SPF încorporată și țesături care elimină umezeala cu usurinta - acestea sunt caracteristicile echipamentului de protectie care va ajuta să invingeti căldura.

Cum vă poate ajuta îmbrăcămintea de lucru să vă protejeze de soare și ce opțiuni de îmbrăcăminte de lucru există pentru protecție împotriva soarelui?

De ce expunerea la soare poate fi periculoasă
De ce prietenul nostru soarele ne tratează uneori atât de rău? Pericolele medicale cauzate de lumina soarelui se reduc la doi factori majori:

Radiații UV: Soarele produce mai multe tipuri de radiații, inclusiv lumina vizibilă, razele infraroșii și ultraviolete (UV). Majoritatea acestor tipuri de radiații nu sunt dăunătoare, dar razele UV pot provoca daune grave și permanente pielii dacă nu vă protejați de ele.
Temperatura corpului: expunerea la soare crește, de asemenea, temperatura corpului. Pe măsură ce temperatura corpului crește, transpiri mai mult și te deshidratezi, devii mai obosit și confuz și crești riscul epuizării și agravarii altor probleme de sănătate, despre care vom vorbi mai jos.

Expunerea corpului la soare va avea întotdeauna riscuri. Cu cât stai mai mult la soare și cu cât este mai strălucitor în acea zi, cu atât cresc riscurile. Chiar și lucrul într-o zi înnorată nu vă protejează complet și este posibil să vă ardeți la soare stand la umbră. Din păcate, lucrătorii care trebuie să-și facă treaba afară nu au de ales de multe ori dacă să stea sau nu în afara soarelui, iar consecințele muncii neprotejate la soare pot fi severe.

Consecințele expunerii la soare

Dacă ați avut vreodată arsuri solare in urma unei zile petrecute la plajă sau o zi la serviciu, sunteți deja familiarizați cu unele dintre consecințele negative ale expunerii la soare. Dar oricine lucrează la soare trebuie să aibă cunoștințe practice despre întreaga gamă de pericole pe care soarele le poate prezenta:

Arsuri solare: arsurile solare se întâmplă atunci când razele UV ale soarelui, în special un tip numit razele UVB, vă afectează straturile superioare ale pielii prin uciderea celulelor pielii din acea zona. Nu este o „arsură” la fel ca o arsură dintr-o sobă fierbinte, dar doare asemanator. Ce e mai rau? Arsurile solare severe pot produce leziuni permanente ale pielii. Sistemele de reparații ale corpului dvs. încep să grăbească sângele și celulele imune către stratul superior, producând roșeață, durere și celelalte efecte pe care majoritatea dintre noi le asociază cu arsurile solare. Oamenii cu pielea deschisă devin arși de soare mai repede, dar i se poate întâmpla oricui.

Epuizare din cauza căldurii / accident vascular cerebral: A fi la soare pentru o lungă perioadă de timp fără protecția corectă poate provoca, de asemenea, o creștere nesigură a temperaturii corpului. Aceasta este epuizarea din cauza căldurii și este periculoasă, deoarece afectează funcția creierului și a altor organe. Cazurile extreme de epuizare a căldurii, în care temperatura corpului crește peste 40 de grade celsius pot fi fatale. Simptomele frecvente includ respirație rapidă și ritm cardiac crescut, vărsături, cefalee și tulburări mintale.

Deshidratare: Când vă încălziți, corpul încearcă să se răcească prin transpirație. Dar, dacă nu beți suficiente lichide pentru a compensa fluidele pe care le pierdeți prin transpirație, corpul dumneavoastră se poate deshidrata. Deshidratarea minoră poate avea efecte precum dureri de cap, amețeli, oboseală, gură uscată și alte lucruri care vă pot face ziua mai puțin plăcută și mai predispusă la accidente. Deshidratarea severă prelungită poate provoca leziuni permanente ale organelor și chiar moartea, dacă nu este tratată.

Erupție cutanată: transpirația care se usucă pe piele vă poate înfunda porii și poate produce o erupție roșie pe piele. Aceasta eruptie dispare, de obicei, după ce pielea este ingrijita și curățată, dar poate crea disconfort.

Efecte cancerigene: Știința a stabilit că expunerea prelungită la razele UV este un factor major de risc pentru cancerul de piele. Daunele permanente pe care radiațiile UV le fac pielii pot crea mutații în celulele pielii, care, la rândul lor, pot duce la dezvoltarea unor tipuri de cancer precum melanomul.
Înainte de a vă îndrepta către un loc de muncă însorit, asigurați-vă că sunteți la curent cu tratamentele pentru situații de urgență in cazul caldurii excesive și cum să obțineți ajutor rapid pentru cineva care are simptome.

Ce sunt SPF și UPF
Factorul de protecție solară (SPF) este o frază pe care probabil ați auzit-o de multe ori si știți că SPF este o măsurătoare pentru măsurarea eficienței unei protecții solare (crema, ulei, spray). Cu toate acestea, în loc de un rating SPF, îmbrăcămintea care protejează de soare este de fapt măsurată de un metric numit factor de protecție la ultraviolete (UPF).

Un rating UPF reprezintă cantitatea de radiație UV pe care o anumită piesă de îmbrăcăminte o blochează, pe o scară de la 15 la 50. De exemplu, o îmbrăcăminte cu un UPF de 30 permite doar 1/30 din lumina UV, ceea ce înseamnă că doar 3% din radiația UV pătrunde în îmbrăcăminte. Când cumpărați o îmbrăcăminte de protecție solară, o evaluare UPF este o caracteristică necesara. Evaluarea UPF 30 sau UPF 50 înseamnă că îmbrăcămintea oferă un nivel foarte bun sau excelent de protecție atât împotriva radiațiilor UVA, cât și împotriva radiațiilor UVB. 

Protejarea fata de soare
Protecția solară (crema, ulei, spray) este una dintre principalele modalități prin care oamenii se protejează de soare în timp ce lucrează. Este o parte esențială a arsenalului de protecție solară, deci găsiți o protecție solară care vă place, de preferință una cu un SPF egal cu 30 sau mai mare.

Dacă lucrezi direct in soarele fierbinte, probabil transpiri mult în timpul unei zile de lucru. Asta înseamnă că aveți nevoie și de protecție solară cu o formulă rezistentă la apă. Multe creme de protecție solară au o rezistență la apă de 40 de minute sau 80 de minute, (aceste valori se referă la cât timp durează protecția solară pentru cineva care transpira sau înoată).

Cu toate acestea, protecția solară nu reprezinta protectia suprema. Umbra este un alt must-have. Dacă slujba dvs. în aer liber vă permite să lucrați la umbră între cele mai solicitante ore (de la 10 dimineața până la 16), ar trebui să faceți acest lucru cât mai mult posibil. Din păcate, acest lucru nu este practic pentru mulți oameni care lucrează în exterior, dar ar trebui să aveți cel puțin o zonă răcoroasă și umbrită disponibilă pentru a face pauze.

În cele din urmă, există o altă piesă cu adevărat importantă a puzzle-ului: îmbrăcămintea rezistentă la soare. Aceasta include lucruri precum pălării, cămăși și pantaloni concepute pentru a face mai sigur și mai confortabil lucrul in soare. 

Ce ar trebui să căutați la îmbrăcămintea de protecție solară?
Îmbrăcămintea cu rol de protecție solară este concepută special pentru a oferi protecție împotriva condițiilor de căldură și soare și este cea mai bună opțiune de protecție pentru mulți oameni care lucrează în aer liber. 

Cateva aspecte importante legate de imbracamintea pentru protectia solara:

Evaluarea SPF: O evaluare SPF este un indicator important de căutat la îmbrăcămintea de protecție solară. Hainele clasificate SPF sunt special concepute pentru a bloca razele UV și pentru a vă proteja pielea în timp ce lucrați. Dacă aveți nevoie de îmbrăcăminte cu SPF, ar trebui să căutați articole de îmbrăcăminte cu un SPF de cel puțin 30.

Acoperirea corpului: pur și simplu, având o parte a corpului acoperită cu haine aveti asigurata protecția împotriva soarelui. De aceea, mulți muncitori în aer liber folosesc scuturi solare care se potrivesc peste pălăriile lor pentru a-și proteja fețele și gâtul, sau poartă haine aerisite, cu mâneci lungi în exterior, care le împiedică arderea brațelor.

Caracteristici de răcire: Îmbrăcămintea concepută pentru a lucra la soare ar trebui să aibă funcții de răcire încorporate pentru a preveni supraîncălzirea corpului. Acestea pot avea mai multe forme, dar una dintre cele mai frecvente este construcția cu țesătură din plasă, în special în zonele predispuse la transpirație, cum ar fi axile și partea inferioară a spatelui. Caracteristicile de răcire sunt deosebit de importante dacă regulile de siguranță vă impun să purtați mâneci lungi la locul de muncă.

Îndepărtarea umezelii: la locul de muncă, transpirația poate deveni o povara. De aceea, este important să aveți îmbrăcăminte care elimină umezeala, care vă poate îndepărta umezeala de pe piele și o poate ajuta să se evapore. Cămășile de lucru de vară sau tricourile ar trebui să fie confecționate cu țesătură care permite eliminarea transpiratiei și este, de asemenea, disponibilă în straturi de bază care elimină umiditatea, pentru ținute cu vreme mai rece.

Vizibilitate ridicată a hainelor de lucru: chiar și la soare, trebuie să fii văzut pentru a fi în siguranță. Îmbrăcămintea de lucru cu vizibilitate ridicată, cu caracteristici reflectorizante și culori fluorescente, este cea mai bună alegere pentru a vă face vizibil operatorilor de vehicule și mașini. 

Contrast ridicat: în condiții luminoase, însorite, mulți lucrători aleg îmbrăcăminte de lucru cu contrast ridicat pe timp de zi. Aceste articole de îmbrăcăminte includ modele îndrăznețe, luminoase, realizate cu culori contrastante, pentru a oferi lucrătorilor un plus de vizibilitate care iese în evidență în orice moment al zilei.

Suport clienti Luni-Vineri 09:00-17:00

0728 154 000 contact@echipam.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!