<<< Nu vindem persoanelor fizice! >>>

Echipamentul de protectie in constructii

Echipamentul de protectie in constructii
Echipamentul de protectie protejeaza lucratorul impotriva eventualelor pericole asupra  sanatatii si sigurantei acestuia, care pot aparea in timpul desfasurarii activitatii. Este vorba despre accidente electrice, chimice, fizice, datorate caldurii in exces, substantelor toxice, toate acestea producand rani sau infectii.

Fiecare lucrator de pe santier are nevoie de echipamentul de protectie potrivit activitatii desfasurate.
Riscurile asociate cu activitatea in industria de constructii sunt multiple. Principalele riscuri care afecteaza atat angajatul, cat si angajatorul includ cazaturi, traume, accidente, imbolnaviri, deterioararea echipamentului de pe santier, din imprejurimi, furt.
Industria de constructii reprezinta un domeniu extrem de complex si exista numeroase pericole care pot aparea pe santier. Lucratorii trebuie sa ia masuri de preventie si sa foloseasca echipamentul de protectie pentru a se proteja de accidente si lovituri.
Iata care sunt cele mai comune echipamente de protectie folosite in industria de constructii:
 
Protectia capului
Echipamentul de protectie pentru zona capului este extrem de necesar in industria de constructii si nu numai.  Existand tot timpul riscul caderii diverselor obiecte de la inaltime, care poate provoca rani grave, aceste echipament este esential pentru lucratori, dar si pentru vizitatori.
Echipamentul de protectie pentru zona capului include casti de protectie (care protejeaza si de pericolele de electrocutare, dar si de materialele periculoase de pe santier), sepci de protectie, care protejeaza impotriva caldurii si a razelor directe ale soarelui.
 
Protectia fetei si a ochilor
Pe santier se desfasoara de obicei mai multe activitati cum ar fi sudura, taiere pe diverse suprafete cu diferite aparate, toate acestea provocand praf si alte materiale care pot ajunge la nivelul ochilor. De aceea, echipamentul de protectie pentru ochi si fata ar trebui sa fie o prioritate pentru fiecare lucrator. Activitatea pe un santier este foarte solicitanta si trebuie luate masuri de siguranta pentru protectia acestor parti sensibile.
Majoritatea ranilor la nivelul ochilor se datoreaza expunerii la particule periculoase, gaz sau diferite obiecte, fara echipament de protectie corespunzator. Manipularea betonului, diferite activitati de taiere si sudura maresc riscul de lovituri si rani la nivelul fetei si al ochilor. Aceleasi masuri de protectie trebuie luate si pentru cei care lucreaza la inaltimi mari sau in zonele cu vanturi puternice, scantei, fum si substante chimice periculoase.
Protectia ochilor este asigurata de ochelari de protectie, viziere, ochelari si masti de sudura, care trebuie purtati in timpul desfasurarii activitatilor specifice.
Nu trebuie neglijate nici substantele periculoase ce pot fi respirate, astfel ca este nevoie de echipament de protectie in acest sens. Chiar si in lipsa acestor substante si gaze toxice periculoase, este indicat purtarea unei masti de protectie care sa protejeze nasul si plamanii de inhalarea accidentala de praf, resturi de materiale de pe santier.
 
Echipament de protectie pentru maini
Majoritatea activitatilor de pe un santier, cum ar fi sudura, instalatii electrice necesita folosirea mainilor, acestea in mod obligatoriu trebuind sa fie acoperite.
Exista diverse tipuri de manusi care protejeaza impotriva substantelor chimice, electrocutarii, obiectelor ascutite.
Materialele din care sunt realizate manusile, precum si design-ul acestora difera in functie de actvitatea prestata. Angajatorii si sefii de echipa trebuie sa se asigure ca fiecare lucrator poarta manusile de protectie potrivite, care sa il apere de:
- Substante periculoae
- Obiecte ascutite
- Activitati care pot provoca rani si leziuni ale pielii
- Caldura si substante chimice
 
Echipament de protectie pentru urechi
Echipamentele grele folosite in industria de constructii produc zgomot la un nivel destul de ridicat, care poate dauna oamenilor, in special dupa o expunere prelungita. Sunetele puternice, cu frecventa inalta pot provoca pierderea totala sau partiala a auzului.
De aceea, este foarte important sa se foloseasca atat antifoane interne,  cat si antifoane externe pentru a proteja urechea de nivelul ridicat de decibeli.

Incaltaminte de protectie
Studiile arata ca majoritatea accidentelor care apar pe santierele de constructii se datoreaza alunecarii sau impiedicarii de diverse obiecte. Incaltamintea nepotrivita adauga si mai mult risc la aceste pericole. Lucratorii trebuie sa fie atenti la pericolele din jur si la materialele cu care lucreaza si au nevoie de incaltaminte de protectie, cu talpa anti-alunecare.
Exista o varietate de pantofi de protectie, bocanci de protectie, sandale de protectie si cizme de protectie. Pantofii de protectie cu bombeu metalic  sau lamela de protectie in talpa protejeaza in mod fiabil piciorul impotriva presiunii si impacturilor de pana la 200 Joule.
De asemenea, tălpi antiderapante (conform SRA, SRB și SRC) aparțin caracteristicilor de bază ale încălțămintei de siguranță. Standardul 20345: 2011 reglementează cerințele de bază ale încălțămintei de siguranță.
Depinzând de modul de utilizare a pantofilor și cerințele locului de munca, alegeti incaltamintea potrivita  conceputa pentru o protectie maxima: protectie impotriva obiectelor in cadere, protectie impotriva intepaturilor, protectie impotriva taierii, protectie impotriva electrocutarii, protectie impotriva alunecarii si caderii, in acelasi timp prevenind oboseala, ranile si disconfortul cauzat de vremea rece.

Echipament de protectie reflectorizant
Lucratorii din industria de constructii ar trebui sa poarte imbracaminte in culori deschise sau accesorii pentru partea superioara a corpului care sa ofere o vizibilitate mare.
Imbracamintea reflectorizanta poate indica prezenta unei persoane de la o distanta considerabila, lucru de ajutor in special pe timpul noptii sau in constructia de drumuri, unde vizibilitatea este mai scazuta.
Adecvate atat pentru vara – veste, tricouri sau pantaloni scurti, cat si pentru iarna – jachete vatuite, salopete, pelerine, pantaloni lungi simpli sau cu pieptar, toate acestea ajuta lucratorul sa beneficieze de confort si siguranta in acelasi timp.
Masurile de siguranta in constructii trebuie luate in serios pentru a preveni eventualele accidente si pierderi materiale care pot ingreuna activitatea pe termen lung.
 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00-17:00

0728 154 000 contact@echipam.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!