<<< Nu vindem persoanelor fizice! >>>

Echipamente de protectie pentru sezonul cald

Echipamente de protectie pentru sezonul cald
Vara si vremea insorita din acest anotimp sunt provocari speciale pentru lucratorii expusi si pentru echipamentul de protectie pe care trebuie sa il poarte la locul de munca. In majoritatea industriilor si activitatilor de profil se pune accentul pe manusi cat mai aerisite si materiale usoare, ochelari de protectie cu lentile  UV, casti sau sepci prevazute cu materiale care sa absoarba transpiratia, si lista poate continua.
 
In special pentru lucratorii care isi desfasoara activitatea in exterior in echipament de protectie, temperaturile ridicate din timpul verii pot fi suportate cu greu. Stim cu totii ca in acest sezon industria de constructii functioneaza la maxim, iar pericolele sunt numeroase: expunerea prelungita la soare si la caldura, deshidratare si altele.
Deshidratarea poate reduce functiile cognitive si capacitatea de luare a deciziilor, provoaca incetinirea reactiei la pericol si reduce productivitatea la locul de munca
 
Ce masuri pot fi luate pentru a evita pericolul deshidratarii:
· Beti lichide inainte de a incepe activitatea
· Evitati consumul de bauturi alcoolice
· Nu asteptati senzatia de sete – este posibil ca pana in acest  moment deja sa fiti deshidratat
· Alegeti bauturi cu continut scazut de zahar, din ingrediente naturale
· Beti lichide reci, care vor incuraja consumul mai des
· Beti lichide in cantitati mici si des, decat in cantitati mari si la intervale mai mari de
· Serviti alimente bogate in lichide
 
Pentru astfel de activitati folositi echipament de protectie in culori deschise, care reflecta caldura soarelui in loc sa o absoarba. Verificati si calitatea materialelor – acestea trebuie sa respecte toare reglementarile in vigoare, dar sa fie mai usoare decat echipamentul folosit pe timp de iarna. Chiar daca la temperaturi ridicate lucratorii pot fi tentati sa renunte la echipamentul de protectie, managerii trebuie intotdeauna sa se asigure ca se respecta regulile de protectie, in special in zonele de lucru toxice.
 
Echipamentele personale de protectie se pot deterioara mai usor vara datorita temperaturilor ridicate, prafului, transpiratiei. Asigurati o curatare atentie acestuia ulterior folosirii pe terenul de lucur pentru a-i pastra caracteristicile speciale.
 
Pentru tinerea la  distanta a razelor de soare si protectia ochilor este recomandata purtarea unei sepci de protectie cu cozoroc lung,  prevazuta cu 12 orificii de ventilatie plus suprafete textile tip plasa, banda moale antitranspiratie.
 
Un loc important il ocupa ochelarii de protectie pe care ii folositi vara. Pe langa functiile de protectie impotriva accidentelor, acestia trebuie sa protejeze ochii si de razele UV.
 
Acolo unde domeniul de activitate permite, echipamentul de protectie poate fi adaptat cu usurinta pentru anotimpul calduros. Este vorba de gama de pantaloni scurti de lucru, din bumbac sau combinatie cu poliester, prevazuti cu buzunare laterale multifunctionale si curea.
 
Bineinteles ca si la capitolul incaltaminte speciala este nevoie de articole care sa ofere o aerisire cat mai eficienta. Gama de echipamente de protectie ce poate fi folosita in siguranta si vara trebuie sa includa sosete de lucru adecvate, dar si incaltamintea potrivita – este vorba de sandalele de protectie cu bombeu compozit si lamela metalica, inchidere cu arici, captuseala din textil TEXELLE 100%, respirabila, absoarbe si elibereaza umiditatea, cu rezistenta la abraziune, brant respirabil, fabricat din EVA si textil, antistatic, anatomic, integral. Garanteaza o stabilitate ridicata datorita diferitelor grosimi in zona talpii, care este din poliuretan cu dubla densitate.
 
Fie ca lucratorii isi desfasoara activitatea pe timp de zi sau de noapte, acestia trebuie sa fie vizibili in zona respectiva. Imbracamintea reflectorizanta reprezinta un echipament de protectie des intalnit in diverse domenii – santiere, aeroporturi, constructii de sosele si cai ferate, santiere navale, depozite
 
Tricourile cu maneca scurta reflectorizante sunt un accesoriu potrivit in timpul verii, datorita culorii deschise, compozitiei materialului (bumbac si poliester) si datorită utilizării benzii reflectorizante segmentate, aceasta asigură o libertate excelentă de mișcare si respirabilitate. 

 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00-17:00

0728 154 000 contact@echipam.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!