<<< Nu vindem persoanelor fizice! >>>

Cum functioneaza imbracamintea reflectorizanta

Cum functioneaza imbracamintea reflectorizanta

Echipamentul de protectie reflectorizant reprezinta un accesoriu pe cat de simplu, pe atat de important pentru prevenirea accidentelor care pot aparea in diferite ocazii. Daca cineva poate fi vazut in conditii de vizibilitate redusa sau pe timp de noapte sau pe un santier aglomerat, sansele de a fi gasit mai repede in caz de accident sunt mult mai mari.

  • Cum functioneaza echipamentul de protectie reflectorizant
  • Imbracaminte HI-VIS (reflectorizanta) - Componente
  • Vesta reflectorizanta
  • Jacheta reflectorizanta
  • Tricou reflectorizant

Echipamentul de protectie reflectorizant nu se adreseaza doar celor care lucreaza in industria de constructii.
Politistii care dirijeaza circulatia au nevoie de acest tip de echipament pentru a fi vazuti la timp de soferii care se deplaseaza cu viteza.
 
Unul din motivele pentru care biciclistii si conducatorii de motociclete sunt victimele accidentelor rutiere este ca imbracamintea lor nu iese in evidenta si se confunda cu peisajul din jur, mai ales noaptea. Din fericire, un numar tot mai mare de biciclisti si motociclisti aleg sa poarte veste sau accesorii reflectorizante, evitandu-se astfel multe tragedii.
 

Cum functioneaza echipamentul de protectie reflectorizant

 
Ochiul uman este mult mai receptiv la nuantele de galben deschis si verde fluorescent care se afla in miscare. Lucratorii pot alege dintr-o gama variata de produse, cum ar fi tricouri, veste, jachete, pantaloni, salopete, potrivite pentru toate anotimpurile.
Echipamentul reflectorizant poate avea diferite culori: rosu, roz, albastru sau verde. Totusi, din motive de siguranta cele mai eficiente sunt cele realizate in culori fluorescente, cum ar fi galben sau portocaliu.
 
Echipamentul de protectie reflectorizant trebuie sa fie purtat de catre toti lucratorii din industriile cu risc crescut, cum este si industria de constructii.
Cel mai adesea, echipamentul reflectorizant este purtat pentru a atentiona soferii de utilaje de prezenta lucratorilor, in special in conditii de vizibilitate redusa, cum sunt de exemplu santierele de autostrazi. Castile de protectie reflectorizante sunt un accesoriu important, mai ales in situatiile in care corpul lucratorului nu este in totalitate vizibil.
Vestele refelectorizante reprezinta cel mai comun echipament cu vizibilitate ridicata,  insa si tricourile, pantalonii, jachetele, salopetele asigura siguranta lucratorului.

Imbracamintea reflectorizanta are doua componente:
Elemente colorate fluorescente realizate cu pigmenti speciali, mai deschisi decat culorile normale:
Acesti pigmenti reflecta razele invizibile ultraviolete ale soarelui sub forma unei lumini vizibile. Culorile fluorescente pot fi observate mai usor in conditii de vizibilitate redusa, ca de exemplu la rasaritul si apusul soarelui sau cand e innorat. Acestea furnizeaza si un contrast excelent cu mediul inconjurator, fie ca e vorba de unul natural sau artificial.    
 
Benzile reflectorizante sau alte elemente care sunt realizate din materiale menite sa reflecte inapoi lumina: Materialele reflectorizante sunt cele mai eficiente in intuneric.
Majoritatea echipamentelor reflectorizante includ o combinatie intre aceste doua componente, cum ar fi vestele fluorescente cu benzi reflectorizante.
Atunci cand doresti sa iti cumperi o jacheta reflectorizanta, este important sa o alegi in functie de mediul in care vei lucra. E nevoie de protectie si pentru ploaie, zapada, vant, foc, anti-electrocutare, materiale inflamabile? Alte elemente folositoare atunci cand iti alegi o jacheta reflectorizanta sunt:
  • diverse buzunare pentru obiecte de scris, telefon si alte unelte pot sa imbunatateasca eficienta si experiente de lucru;
  • tine cont si de confortul oferit; multe jachete reflectorizante contin elemente de ventilatie, flexibilitate si materiale mai usoare;
  • durata de folosire a echipamentului achizitionat. Toate jachetele reflectorizante au o durata de folosire destul de limitata si isi pot pierde din calitatea initiala, oferind mai putina protectie. La primele semne de deterioare, acestea trebuie inlocuite. O jacheta purtata zilnic ar trebuie inlocuita o data la 6 luni, in timp ce o jacheta purtata mai rar ar trebui sa poata fi purtata chiar si mai  mult de un an.

Tricourile reflectorizante, cu maneca scurta sau lunga  pot fi folosite individual sau ca strat intermediar, asa ca materialele din compozitie sunt extrem de importante, pentru a asigura confort si protectie impotriva umezelii, transpiratiei, indiferent de vreme sau mediul in care se desfasoara activitatea.
Cateva din caracteristicile de baza ale tricourilor apreciate de lucratori ar fi:
  • Materiale care sa asigure respirabilitatea si sa proteje impotriva umezelii;
  • Proprietatile reflectorizante de protectie sa nu se degradeze;
  • Deschidere cu nasturi in zona gatului pentru confort si ventilatie;
  • Segmente libere in banda reflectorizanta pentru sporirea flexibilitatii;
  • Buzunare pentru obiectele esentiale;
  • Fara etichete si cusaturi care irita pielea;

Culoarea echipamentului de protectie reflectorizant este un factor important si poate avea un impact major asupra eficientei acestuia. De exemplu, salvamarii si lucratorii de pe ambarcatiuni poarta veste portocalii, pentru a contrasta cu fundalul inchis al marii.
Dupa cum se vede, eficienta echipamentelor reflectorizante si purtarea acestora la locul de munca are un rol important si a dus la salvarea multor vieti omenesti si la prevenirea accidentelor.

Investiti in echipamente reflectorizante de calitate pentru siguranta Dvs., indiferent de domeniul de activitate. 
 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00-17:00

0728 154 000 contact@echipam.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!