<<< Nu vindem persoanelor fizice! >>>

10 sfaturi pentru a lucra confortabil pe santier, in timpul iernii

10 sfaturi pentru a lucra confortabil pe santier, in timpul iernii

Deși suportarea iernii este destul de grea, vremea rece, cu vânt și zăpadă poate fi în detrimentul sănătății și siguranței lucrătorilor din construcții. În plus față de aceste riscuri suplimentare pentru sănătate, productivitatea este adesea împiedicată atunci când temperaturile exterioare sunt negative. În ciuda acestor situatii, proiectele trebuie finalizate.

Zona incalzita unde luati pauza

A lucra pe șantierele de construcții sau în câmp înseamnă să petreceți ore lungi expus vantului rece. Deși este inevitabil să lucrați pe vreme rece, oferind lucrătorilor dvs. o zonă caldă pentru a se odihni îi va ajuta să se încălzească și să se revitalizeze. Pauzele sunt de cea mai mare importanță, dar fără un loc cald și confortabil de odihnă, pauzele devin inutile. Pentru proiectele de construcții care se deruleaza pe o perioadă lungă de timp, înființarea unei cabine modulare sau a unui adăpost pentru încălzire este o necesitate. Pentru proiectele pe termen mai scurt, se pot utiliza corturi temporare, împreună cu încălzitoare portabile.

Mai multe straturi de îmbrăcăminte

Purtarea de salopete de protecție nu este suficientă pentru a rămâne cald în timpul lunilor de iarnă. Este înțelept să îmbraci două sau trei straturi de îmbrăcăminte. Primul strat trebuie să fie realizat din material care elimină umezeala. Acest lucru ajută la îndepărtarea transpirației de pe corp. Al doilea strat de îmbrăcăminte ar trebui să fie proiectat cu material respirabil pentru a ajuta la izolarea corpului, cum ar fi lâna. Cele mai multe materiale exterioare ar trebui să fie impermeabile și antivant. În plus față de straturile care vor menține corpul unui lucrător cald, este imperativ să vă asigurați că îmbrăcămintea pe care o poartă este flexibilă și permite gama de mișcări necesare pentru a-și face treaba. După identificarea materialelor specifice care îi vor menține pe muncitori calzi, următorul pas este să ne asigurăm că aceste articole de îmbrăcăminte sunt propice efortului fizic.

Materialele termice și lâna sunt o necesitate

Salopetele izolate termic sunt concepute pentru a reține căldura corpului și pentru a preveni pierderile de căldură. În plus, acestea permit o gamă largă de mișcări, astfel încât să nu afecteze productivitatea lucrătorului. Lana este un alt material ideal pentru combaterea frigului. Deoarece lâna produce uneori mâncărime atunci când intră în contact cu pielea, bumbacul sau materialele sintetice peste lână îi va ajuta pe lucratori sa se simta mai confortabil.

Manusi de protectie

Mâinile sunt cea mai utilizată parte a corpului în construcții și păstrarea acestora la cald este extrem de importantă. Deși tendința pentru mulți muncitori este de a-și scoate mănușile și de a continua să lucreze, acest lucru crește doar șansele de degerături. Găsirea tipului potrivit de mănuși ușoare îi poate ajuta pe lucrători să-și păstreze mâinile calde. Încurajați-vă lucrătorii să încerce diferite tipuri de mănuși.

Utilizați încălzitoare de buzunar sau de mâini

În ciuda eforturilor pe care le depuneți, utilizarea mașinilor grele și a altor echipamente poate fi dificilă cu mănușile puse. Dacă lucrătorii dvs. trebuie să își scoată mănușile în timp ce lucrează, asigurați-vă că le oferiti încălzitoarele pentru mâini. Există multe opțiuni pentru acest lucru, inclusiv dispozitive de unică folosință sau  reîncărcabile.

Bocanci de iarna

O pereche de cizme rezistente și care pastreaza caldura este o altă necesitate pentru muncitorii din construcții. Când cumpărați cizme de lucru, factorii care trebuie luați în considerare includ dacă sunt căptușiți cu piele impermeabilă sau căptușeală de protecție care menține picioarele calde. Unele dintre cele mai bune opțiuni pentru încălțăminte de iarnă includ cele care sunt căptușite cu pâslă, cu fund de cauciuc și cu piele. De asemenea, branțurile detașabile din pâslă sunt extrem de utile. Cizmele de lucru sunt adesea incomode și o soluție ar fi să încercați o varietate de branțuri care oferă atât căldură, cât și confort.

Șosete stratificate

Când vine vorba de șosete, o modalitate de a vă asigura căldura ar fi să aveți o șosetă interioară din mătase, nailon sau lână subțire, cu o șosetă exterioară mai mare pentru a menține picioarele confortabile. Șosetele din polipropilenă sunt utile pentru menținerea picioarelor uscate și calde și elimină transpirația de pe piele. Dacă lucrați în condiții umede, este întotdeauna o idee bună să aveți o pereche de șosete de rezervă.

Păstrați capul și gâtul acoperite

În timp ce salopetele de protecție ajută la protejarea corpului, eșarfele, caciule și cagulele sunt perfecte pentru a menține fața, gâtul și pieptul cald. Asigurarea faptului că aceste zone nu sunt expuse poate contribui la atenuarea bolilor și chiar la evitarea racelii.

Îmbrăcăminte de schimb

A avea haine de schimb pentru situații de urgență sau chiar pur și simplu pentru a vă reîmprospăta este o altă opțiune simplă pentru muncitorii din construcții. În ciuda eforturilor depuse pentru a vă menține cald și uscat, iarna oferă adesea umiditate și precipitații nedorite pe tot parcursul zilei. Dacă aveți haine calde și uscate pentru a vă schimba la jumătatea zilei, puteți, de asemenea, să evitați îmbolnăvirea. În timpul iernii, este important să vă asigurați că hainele apropiate de piele rămân uscate.

Ochelari de protecție

În zilele extrem de reci când este necesară protecția feței, este recomandata protecția ochilor. Lucrătorii din construcții trebuie să poarte ochelari de protecție în orice moment, dar iarna pot oferi beneficii suplimentare. Investiți în ochelari care protejează împotriva luminii de la soare, strălucirea de zăpadă, zăpada care suflă și vânturile puternice. Ochii sunt extrem de sensibili și a avea un scut împotriva vantului este întotdeauna o idee bună.

 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00-17:00

0728 154 000 contact@echipam.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!