<<< Nu vindem persoanelor fizice! >>>

Siguranta muncii pe timp de vara: diferenta dintre epuizare si insolatie

Siguranta muncii pe timp de vara: diferenta dintre epuizare si insolatie

Când soarele straluceste intens și sunteți expus direct razelor solare, la serviciu, trebuie să fim conștienti de modul de detectare a epuizării din cauza căldurii si insolatiei. Aceste condiții sunt ambele situații de urgență medicală care necesită tratament imediat - câteva minute pot salva viața cuiva.

Ce este epuizarea din cauza caldurii?
Epuizarea din cauza caldurii este o afecțiune în care temperatura corpului crește peste un nivel sigur. Spre deosebire de febră, unde corpul tău care crește în mod deliberat temperatura împotriva unui invadator, epuizarea din cauza căldurii are loc atunci când sistemele de reglare a căldurii corpului tău încetează să funcționeze corect. Principala cauză a epuizării din cauza căldurii este o combinație de efort fizic și un mediu de lucru cald, precum si lipsa protectiei impotriva razelor solare. Simptomele epuizării prin căldură includ:

Amețeli și / sau confuzie
Deshidratare
Crampe musculare
Greață și / sau vărsături
Transpirație extremă
Pielea palidă, strălucitoare
Durere de cap
Batai rapide de inima

Ce este insolatia?
Insolatia este o formă severă de epuizare din cauza căldurii care se întâmplă atunci când temperatura generala a corpului depășește 40 de grade. Nu are nicio legătură cu a avea un accident vascular cerebral în afară de faptul că ambele condiții sunt extrem de periculoase și necesită tratament medical imediat. Are aceleași cauze ca epuizarea din cauza căldurii: mediul cald, activitate fizică intensă și deshidratare. Dar consecințele in sunt mai grave - pot provoca leziuni permanente ale organelor și chiar moartea. Insolatia poate include oricare dintre simptomele epuizării din cauza căldurii, dar include și:

Pielea roșie roșie
Leșin sau convulsii
Respirație scurtă
Febra de 40 de grade sau mai mare

Diferente intre epuizarea din cauza caldurii si insolatie
În loc să vă gândiți diferit la insolatie si epuizarea din cauza caldurii, gândiți-vă la ele ca la puncte de-a lungul unui spectru de boli cauzate de căldura in exces. Insolatia începe cu simptome ușoare, cum ar fi deshidratarea, căldura înțepătoare și crampele musculare. Dacă nu luați măsuri pentru a vă proteja corpul de aceste condiții, acestea pot progresa negativ. Dacă corpul tău suferă de epuizare termică pentru o perioadă prelungită și nu primești elemente esențiale precum apă, umbră și asistență medicală, epuizarea termică poate deveni insolatie. Cu alte cuvinte, actionati!

Tratarea epuizării termice și a insolatiei
Dacă credeți că cineva ar putea suferi epuizare termică sau insolatie la locul de muncă sau ați observat simptome la voi înșivă, iată ce trebuie să faceți:

Introduceți imediat persoana în cea mai apropiată zonă răcoroasă și umbrită.
Solicitați persoanei să îndepărteze straturile inutile de îmbrăcăminte.
Aplicați prosoape reci direct pe pielea persoanei.
Solicitați persoanei să se întindă și să ridice picioarele pentru a îmbunătăți fluxul de sânge către inimă.
Puneți-i persoanei să bea (nu să se răcească brusc) niște apă rece sau băuturi cu continut ridicat de saruri, pentru sportivi.
De asemenea, lucrătorii ar trebui să-și alerteze supraveghetorii imediat. Dacă persoana prezintă simptome asemanatoare cu insolatia, va avea nevoie de asistență medicală imediată, așa că nu ezitați să sunați la salvare.

Prevenirea epuizării din cauza caldurii și a insolatiei
Există, de asemenea, câteva lucruri importante pe care le puteți face pentru a preveni starile negative cauzate de vremea calda si de expunerea directa la razele soarelui:

Purtați îmbrăcămintea potrivită pentru căldură extremă.
Rețineți dacă luați medicamente care vă cresc vulnerabilitatea la căldură.
Folosiți protecție solară cu cel puțin SPF 30 pentru a vă proteja pielea.
Beti apă sau băuturi pentru sportivi în mod constant și în cantități mici pe tot parcursul zilei, de preferință la fiecare 15-20 de minute.
Evitați să beți cofeină la căldură.
Faceți pauze regulate într-o zonă umbrită.

 

 

 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00-17:00

0728 154 000 contact@echipam.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!